Veel gestelde vragen

Bereikbaarheid

 • De bereikbaarheid van onze school met het openbaar vervoer is één van onze troeven.

  • Het treinstation van Neerpelt ligt vlak voor de school. Hier komen treinen aan en vertrekken ze richting Hamont en Antwerpen.
  • Bovendien ligt de school aan een knooppunt van buslijnen die Neerpelt met Hamont, Achel, Genk, Bocholt, Hasselt, Hechtel, Eksel, Wijchmaal, Geel, Mol, Lommel ... verbindt.

   

  Via de website van De Lijn kun je makkelijk simulaties doen voor zowel bus als trein en als nieuwe leerling kan je een proefticket aanvragen via deze link.

 • Als school proberen we het openbaar vervoer te stimuleren. Te meer omdat onze ligging uniek is om het openbaar vervoer te stimuleren.

   

  Prijzen veranderen vaak daarom geven we hier enkel de linken naar de verschillende vervoersbewijzen. Zo kan je snel weten wat je als student dient te betalen.

  De Lijn

  De Buzzy Pazz is een abonnement voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 24 jaar. Met een Buzzy Pazz mag u onbeperkt reizen op alle geregeld vervoer van De Lijn, behalve op de Limburgse snellijnen.

   

  Wil je de busverbinding eens proberen, dan kan dit gratis door via deze link een sms-ticket aan te vragen. Probeer het zeker eens.

   

  NMBS

  Wil je de actuele prijs kennen van Lommel of Hamont-Achel naar Neerpelt? Klik dan op de link en vul je gegevens in.

   

   

Sint-Maria maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap