Vanaf september 2017 organiseren we de opleiding Kinderbegeleider Duaal en vanaf 2018 komt daar ook Zorgkundige Duaal bij.

De opleiding

De leerlingen worden opgeleid in het klaslokaal én op een werkplek. Zij krijgen een arbeidsovereenkomst én een leervergoeding. Meer dan 60 % van hun studietijd brengen ze door in de kinderopvangvoorziening (Kinderbegeleider) of het woonzorgcentrum of thuiszorg (Zorgkundige).
Voor arbeidsrijpe leerlingen biedt dit kansen om hun leerproces sterk in eigen handen te nemen. Het pilootproject loopt in samenwerking met het Steunpunt Onderwijs provincie Limburg – Uniform en met het Limburgs Steunpunt Kinderopvang. Het project wordt gefinancierd met de steun van het Europees Sociaal Fonds en de Vlaamse Gemeenschap.

 

Wat na het zevende jaar?

Het beroep van kinderbegeleider en zorgkundige biedt heel wat kansen op de arbeidsmarkt.

Met met behalen van de deelcertificaten van Kinderbegeleider Duaal kun je in de kinderopvang zowel aan de slag bij de doelgroep baby’s en peuters als bij schoolgaande kinderen. In Limburg zijn er momenteel meer dan 300 locaties die kinderopvang in groepsverband (met werknemers dus) aanbieden.

Zorgkundige Duaal is dan weer de sleutel om aan de slag te gaan in een woonzorgcentrum, bij een thuiszorgdienst, de thuisverpleging, maar ook in een ziekenhuis of andere zorg- en opvanginstelling.

 

Leerlingen die de instromen vanuit een BSO-richting verzekeren zich met deze opleiding van een Diploma secundair onderwijs en kunnen zich, net als ASO-, TSO- en KSO-instromers, aan het einde van het jaar verzekeren van enkele deelcertificaten.

 

Download hier onze richtingsfolder!

Sint-Maria maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap