Projectwerking 2de graad Ondernemen & IT

Peterschapsproject

In het derde jaar kom je via het peterschapsproject in contact met de plaatselijke bedrijfswereld. Gedurende één schooljaar krijg je een peterbedrijf toegewezen. Dit bedrijf engageert zich om jou en jouw klasgenoten informatie ter beschikking te stellen. Via een bedrijfsbezoek leer je verschillende aspecten van een bedrijf op een realistische manier begrijpen.

Vlajo JIEHA

In het vierde jaar organiseer je in de lessen bedrijfseconomie een project rond het thema "marketing". Je start voor een korte periode een eigen onderneming op met als doel kennis te maken met het ethisch ondernemen. Je stelt een businessplan op, de taken van marktonderzoek worden verdeeld, je staat in voor de promotie en de verkoop van fairtrade-producten, bio-producten of streekproducten en dit ten voordele van een goed doel naar keuze. Zo leer je initiatief nemen, plannen maken, samenwerken in team, creatief zijn, verantwoordelijkheid opnemen, ... en dit binnen het kader van eerlijke handel.

 

In het schooljaar 2017-2018 richtten de leerlingen van 4o&i twee bedrijfjes op:

 

Vlajo Challenge

Vlajo Challenge is een online educatief spel. De leerlingen worden baas van hun eigen virtuele winkelketen en nemen het op tegen hun klasgenoten in een spannende uitdaging. Bij het draaien van elke spelronde winkelen de klanten in de stad en gelden de courante marktprincipes. Al spelend maken de leerlingen zo kennis met zaken als een winkel openen, producten aankopen, voorraadbeheer, reclame maken, personeel aanwerven, verkoopprijzen bepalen, concurrentie, winst -maken, lenen enzomeer.

 

 

 

Projectwerking 3de graad Marketing & Ondernemen en IT & Netwerken

In de derde graad richtten de leerlingen enkele mini-ondernemingen op:

Sint-Maria maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap