Knaleditie van de 5-landenontmoeting

Al sinds 1964 bestaat de 5-landenontmoeting; een weekend dat afwisselend in Mönchengladbach, Saint-Amand-les-Eaux, Diekirch, Valkenswaard en Neerpelt wordt georganiseerd.

Dit jaar mochten wij samen met campus Sint-Hubertus gastheer zijn voor de 52e editie die volledig in het teken stond van 'A Bond in Europe'. Op dinsdag 9 mei mochten we al enkele buitenlandse gasten verwelkomen die de aanleiding voor die 'bond' te zien kregen op het Duits kerkhof in Lommel, maar die via de Europese instellingen en een parlementair rollenspel in Brussel ook de rol van die huidige bond konden ervaren. 

Vrijdagmiddag verwelkomde James Bond de overige 600 deelnemers aan de ontmoeting met een grootse openingsceremonie en de nodige missies (opdrachten die in culturele workshops werden uitgevoerd). Na een nacht in één van de meer dan 200 gastgezinnen stonden er zaterdag tal van sportwedstrijden en workshops op het programma en werd de dag afgesloten met een leerlingenfuif in de feesttent langs de school.

Op zondag werd in een fantastische slotshow nagegaan of de missies die op vrijdag werden opgelegd, werden gehaald (met glans!!). en werden de winnaars van de talrijke sportcompetities in de bloemetjes gezet.

 

We zijn ontzettend blij met de massale hulp van gastgezinnen, de vele helpende leerlingenhanden en de steun van het volledige personeel van beide scholen. Alleen zo kon deze ontmoeting worden wat ze geworden is.

 

Wie de 5-landen iets beter wil leren kennen of nog even wil wegdromen bij de herinneringen aan het weekend, kan nog steeds terecht op de website die de leerlingen van 6i&n speciaal voor de gelegenheid hebben ontworpen (met livestreams, wedstrijdupdates, foto's en ander nieuws): www.aBondinEurope.eu

 

 

P.S.: Dagelijkse updates van het schoolnieuws kunt u bekijken op de Facebookpagina van de school.


Sint-Maria maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap