Dichters en romanschrijvers schitteren

Het mag duidelijk zijn, er zit heel wat schrijftalent op onze school. Niet alleen verschenen er geregeld schrijfpareltjes van onze leerlingen in Het Belang van Limburg (onder de rubriek: Even stilstaan). Ook hielpen enkele tweedejaars bij het onderhouden van onze Facebookpagina. 

Omdat de pennenvruchten van de meest prille dichters erg gesmaakt werden, mochten enkele poëziewedstrijden ook heel wat inzendingen van Sint-Maria verwelkomen en zowel in Diest als in Lommel mochten er leerlingen het podium op om hun winnende teksten voor te dragen.

Sluitstuk van een jaar vol geschrijf was zonder twijfel de feestelijke boekpresentatie die de leerlingen van 1a2 afgelopen vrijdag konden houden in samenwerking met de bibliotheek van Neerpelt.

Acht maanden schreven ze samen aan de mooie roman: Een droom van een ezel, een boek dat hun ouders en familie en zelfs enkele grote jeugdauteurs met warme felicitaties onthaalden. Wil je het ook lezen? Het boek is vanaf nu ook  uitleenbaar in de bibliotheek (onder het pseudoniem: Silvia Ten Have)..


Sint-Maria maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap