De mini-ondernemingen van 4o&i deden gouden zaken

Begin september richtten de leerlingen van 4 Ondernemen & IT twee mini-ondernemingen op die het hele schooljaar lang tal van acties opzetten om geld in het laatje te brengen voor hun firma, maar misschien toch vooral voor hun zelfgekozen goede doel Make-A-Wish.

Bingowishes organiseerde een kienavond en wist daarvoor heel wat knappe prijzen los te weken bij sponsors die hun ondernemerszin wisten te appreciëren. Daarnaast zetten ze nog tal van verkoopmomenten op poten om inkomsten te genereren om hun prijzenpot te spijzen en de winst te verhogen.

No-Sugar-Rush trok de kaart van de gezondere versnapering en bakte zich een lamme arm om voldoende suikervrije wafels aan de man te brengen, ontwikkelde originele fruitsnacks en konden deze week nog de pannenkoeken niet aangedragen krijgen tijdens een succesvolle pannenkoekenslag. Voor hun wafelbak klopten ze overigens ook nog aan bij de dagopvang van rust- en verzorgingstehuis Sint-Jozef voor wat gouden tips en welgekomen hulp.

Tussendoor zamelden beide teams - los van hun mini-onderneming -  ook nog speelgoed in voor kansarme kinderen. Aan hun inzet en inspiratie was er duidelijk geen gebrek.

Vanavond sloten beide firma's onder het goedkeurend oog van ouders en leerkrachten een meer dan geslaagd jaar af met een monsterwinst voor het goede doel. In totaal konden ze 2213.49 euro schenken aan Make-A-Wish Vlaanderen.

Hier zijn duidelijk enkele echte ondernemers opgestaan!!


Sint-Maria maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap