3 O&I op bedrijfsbezoek

Op 5 maart bracht onze klas 3 O&I een bezoek aan het bedrijf Gebroeders Konings. Dat gebeurde in het kader van het peterschapsproject waar we mee bezig zijn tijdens bedrijfseconomie. Het bedrijf bevindt zich in Neerpelt en is gespecialiseerd in vloeren en tegels, klinkers, beton, zand …

 

Toen we aankwamen, werden we vriendelijk onthaald door mevrouw Coenen en begonnen we aan de rondleiding door het bedrijf. Het eerste wat we zagen, waren grote stukken steen waar ze achteraf vloeren, dorpels, douchebakken … van maken. Mevrouw Coenen maakt de ontwerpen voor de cc-machine, waarmee ze gaten kunnen boren in steen.

 

Er is ook een grote machine die betonnen platen maakt door mortel in de mallen te doen en dan de bak te laten trillen, die machine was hun eerste investering. Vroeger deden ze dat nog met de hand.                                                               Verder is er een betonmixer; in die machine worden zand, stenen en water  samengevoegd en gemixt. Daarna heb je natte beton en kan de klant het komen afhalen. Bijna alle machines zijn computergestuurd.                                               In het bedrijf bevindt zich nog een groot magazijn waarin allerlei materialen opgeslagen liggen.

 

Na de rondleiding zijn we naar de toonzaal gegaan waar voorbeelden liggen van de soorten tegels en vloeren.

Vervolgens hebben we vragen mogen stellen en kregen we informatie die we in de les nodig hebben om verder te kunnen werken aan ons peterschapsproject.

Ten slotte kregen we een drankje aangeboden en zijn we terug naar school vertrokken.

Jade Lemmens, 3O&I


Sint-Maria maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap